Heb jij een idee om jouw omgeving te verduurzamen? Dit is jouw moment!

16 oktober 2023

Heb jij een mooi idee om jouw omgeving te verduurzamen? Dan is dit het moment om jouw idee aan te melden op Zevenaardoet.nl!

Veel inwoners en lokale organisaties hebben goede plannen en ideeën om onze omgeving duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het planten van een bloementuin, het repareren van materialen of hergebruiken van materialen. Maar ook het aanleggen van groene daken, het opvangen van regenwater of het besparen of opwekken van duurzame energie hoort in dit rijtje thuis. 

Hoe begin je?

Soms is het lastig om te weten waar je moet beginnen. Of is er simpelweg te weinig geld om te beginnen. Daarom krijg je met Zevenaar Doet een (financieel) steuntje in de rug. En dat is een win-win-situatie: jij kunt aan de slag met jouw goede idee én gemeente Zevenaar wordt een stukje duurzamer. 

Inspiratie nodig?

Wil jij gemeente Zevenaar ook graag duurzamer maken en ben je benieuwd wat je kunt doen? Bekijk dan deze mooie voorbeelden van initiatieven die bijdragen aan een duurzamere gemeente.

  • Vergroten bewustwording duurzaamheid: Denk aan voorlichtingsacties en materialen. Bijvoorbeeld een openbaar demo-groendak.
  • Vergroten biodiversiteit: Met biodiversiteit bedoelen we de hoeveelheid verschillende soorten dieren en planten binnen een bepaald gebied. Voorbeelden zijn:
  • Vergroten circulariteit: In een circulaire economie bestaat er geen afval. Denk aan het delen van materialen, voorkomen van materiaalverbruik of materialen repareren. Voorbeelden zijn:
  • Verminderen hittestress: Er is sprake van hittestress wanneer mensen en dieren ziek worden door het warme weer. Een groen dak kan verkoelen, bijvoorbeeld.
  • Verminderen wateroverlast: Voorkomen van wateroverlast na heftige regenbuien door de opvang van regenwater. Denk aan een regenton plaatsen of tegels uit de tuin halen.
  • Besparing van energie of opwekken duurzame energie: Denk aan gezamenlijke inkoopacties van energiebesparende middelen of zonnepanelen.

Heb je vragen?

Kijk dan bij 'veelgestelde vragen' voor antwoorden op veel vragen.

Meer hulp nodig? Neem dan contact op via 0316 70 02 56 of per e-mail helpdesk@zevenaardoet.nl.

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Zevenaar Doet