Statistieken

initiatieven gestart
134
initiatieven sparend
15
initiatieven geslaagd
118
initiatieven niet geslaagd
1
initiatieven afgekeurd
24
totaal gedoneerd
€ 101.756,96
donaties
11460
vrijwilligers
7
middelen gedoneerd
6
waardebonnen geactiveerd
13410

Over Zevenaar Doet

Zevenaar Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Zevenaar. Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

Vanaf september 2023 ontvangt elk woonadres binnen de gemeente Zevenaar één of twee keer per jaar een waardebon t.w.v. € 7,50 van Zevenaar Doet door de brievenbus. Op deze website kan je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken en voor meer contact met de buurtgenoten zorgen. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om gezamenlijk je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. 

De gemeente Zevenaar vindt haar inwoners cruciaal voor het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten. Zij weten immers het beste wat zijn of haar buurt nodig heeft. Via Zevenaar Doet kan je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en waardebonnen. Hoe meer mensen, hoe meer waardebonnen, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren.

 

Blijf op de hoogte van initiatieven in jouw buurt

Op deze website vind je bewonersinitiatieven die in de gemeente Zevenaar plaatsvinden. Je ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van ideeën die al zijn uitgevoerd. Zie je een idee waarvan je graag op de hoogte blijft? Klik op het groene vinkje met 'Volg dit initiatief' rechts bovenin op de informatiepagina van het initiatief. Je ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Als je een account aanmaakt of je aanmeldt in het menu rechts op de site, ontvang je automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief in jouw dorp is aangemeld op de site.

 

Steun initiatieven van buurtgenoten

Via Zevenaar Doet kun je initiatieven helpen door:

  • je waardebon te doneren
  • een klein bedrag te doneren (via iDeal)
  • je op te geven als vrijwilliger bij initiatieven
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen

Waardebonnen

Alle huishoudens van de gemeente Zevenaar ontvangen vanaf september 2023 één tot twee keer per jaar een waardebon door de brievenbus. Deze waardebon heeft een waarde van € 7,50. Deze waardebon kan je doneren aan een initiatief op deze website of je kunt ze sparen om jouw eigen idee te realiseren. Op de waardebonnen staat een activatiecode. Ga naar het initiatief waaraan je jouw waardebon wilt doneren, vul daar de code in die op de waardebon staat en klik op de 'Doneer' knop. Hoe het doneren in z’n werk gaat, lees je in de veelgestelde vragen.

Crowdfunding

Naast waardebonnen biedt Zevenaar Doet nog een manier om een bedrag te doneren aan een plan. Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine investeerders gebruiken we steeds vaker de Engelse term 'crowdfunding'. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep doen op de crowd om een kleine donatie te doen om hun initiatief te kunnen financieren. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een klein bedrag sponsoren. 

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die jouw hulp kunnen gebruiken, kun je herkennen aan het groene handje. Wil je een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op 'Aanmelden als vrijwilliger' op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat jij kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met je op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kun je herkennen aan het groene hamertje. Kun jij de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op 'Middelen bijdragen' op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen je beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met je op om afspraken te kunnen maken.

 

Heb je zelf een goed idee die jouw buurt nog leuker, mooier of beter maakt en zorgt voor verbinding in de buurt?

Meld je initiatief aan op ZevenaarDoet.nl. Binnen twee weken neemt de regisseur van Zevenaar Doet contact met je op en na goedkeuring komt jouw initiatief op de site te staan. Aangesloten bewoners en organisaties die mogelijk willen bijdragen aan je initiatief, ontvangen via de e-mail een oproep om je initiatief te steunen. Start een initiatief en ZevenaarDoet.nl helpt je met het:

-    inzamelen van geld
-    werven van vrijwilligers
-    zoeken naar middelen

Natuurlijk moet je zelf ook campagne voeren om voldoende waardebonnen te verzamelen en je initiatief onder de aandacht te brengen. Je kan je initiatief via ZevenaarDoet.nl makkelijk delen via de e-mail of sociale media. HIER vind je tips hoe je je campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor je initiatief.

Heb je vragen?

Kijk dan bij 'veelgestelde vragen' voor antwoorden op veel vragen.

Meer hulp nodig? Neem dan contact op via 0316 70 02 56 of per e-mail helpdesk@zevenaardoet.nl.

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Zevenaar Doet